Yoshinken
     
   
         
     

Yoshinken
 

Taikiken

 

 

Yoshinkens bakgrund

Yo = Lyfta fram, stödja, kultivera.
Shin = ”Spirit” Känsla av en ny mening och framtid.
Ken = Svärd, knuten näve, ”ken” som i Taikiken

Yoshinken Grundades och etablerades i Sverige sommaren 2002 av Marshall McDonagh, detta baserat på hans bakgrund och erfarenhet i Japansk Budo och Kinesisk Wushu, speciellt inom Taikiken ( Japan ) och Yiquan ( China ).

Denna kampens väg och filosofi har två distinkta riktlinjer, en för hälsa och välmående och en för utveckling av Neijaquan eller den interna kampkonstens system. Båda systemen har samma grund och början på träningen och är identisk för bägge system.

Principen för Yoshinken kommer från Taikiken ( Mästaren Soshi Kenichi Sawai 1903 – 1988 ) som är individuell och aktivt utvecklar din livsenergi ( "Ki" på japanska eller "Qi" på kinesiska) i harmoni med naturen och den omgivning som genomströmmar ditt liv.

 

Meningen med Yoshinken

1. Yoshinken passar dem som har erfarenhet av budo eller wushu men som fortfarande söker efter det extra djup och balans som leder till tillfredsställelse och harmoni i deras träning och livsstil.

2. Yoshinken använder sig av en asiatisk filosofi, metodik och tradition som ökar din livskvalitet samt ger dig avkoppling från och distans till ditt dagliga arbete och rutiner. Detta förbättrar även din koncentrationsförmåga, fokus och beslutsförmåga.

3. Stress med alla relaterade symptom som trötthet, värk, utmattning och irritation kan fås under kontroll, minska eller försvinna helt.

4. Ett stabiliserat bättre blodtryck. Alla organ mår bättre utav denna typ av träning.

5. Träningens unika metodik och med naturen harmoniska rörelser är väldigt skonsamma mot muskler, leder och ligament.


 

Fördelarna med Yoshinken

• Kan praktiseras nästan var som helst, gärna utomhus nära natur, träd och vatten.

• Inga speciella kläder behövs.

• Ingen begränsning till någon speciell tidpunkt på dagen även om tidig morgon rekommenderas.

• Efter ett första inträde i denna konstart, används ingen fast eller förutbestämd form ( Kata )

• Kan utövas i grupp eller på egen hand.

• Eftersom att träningen initialt ligger på en enkel nivå kommer du genom instruktion och vägledning att utveckla ditt individuella träningsprogram för att sedan med Yoshinken´s principer kunna träna själv och välja dina tidpunkter, träningsmiljö och den klädsel som passar dig.

• När du kommit igång med regelbunden träning kommer andra effekter såsom ökat självförtroende, självdiciplin, beslutskraft och ett naturligt rörelsesätt.
Dina sinnen förstärks och lyfter fram det positiva på ett naturligt och harmoniskt sätt.
Med andra ord, du litar mer på dig själv och dina handlingar.

• Med tiden kommer dina handlingar och sätt att vara på, ha en positiv inverkan på din omgivning. Du förmedlar samma lugn och harmoni i ditt arbete som i din träning.

• Eftersom träningen stimulerar och utvecklar “Ki” samt att du använder energin effektivare kommer arbete såväl som fritid ha en högre kvalitet eftersom du får bättre kontroll över dig själv. Skulle du få problem, har du bättre uthållighet och lugn för att hantera situationen på bästa möjliga sätt.

• I Yoshinken finns en speciell form av stående meditation, där små definierade rörelser används för att stimulera flödet av ”Ki”. Rörelserna består av olika stretch övningar som metodiskt och försiktigt bearbetar leder och senor. Detta resulterar i en uppfräschad, uppladdad och välbefinnande känsla som gynnar balansen för kroppen och sinnet.

• Elever antas endast efter rekommendation eller personligt möte.

 

Vad innebär Yoshinken för din framtid?

Yoshinken tillsammans med en basal kunskap om balans i det dagliga livet och en god diet ger

 

VÄGEN TILL LIVSKVALITET


  Foto Paul von Stroheim