Yoshinken
     
   
         
    SHIN-NEN-KEIKO, 11-12 januari 2020    


Yoshinken


Den första träningen (Keiko) på det nya året

 

Lördag

Shin-nen-keiko 2020 började med ett kunskapstest i Oyama Karate Kai dojo.

Sedan åt vi en god middag tillsammans på en japansk restaurang. Med god mat och intressanta diskussioner lyftes det fram en god stämning mellan oss medlemmar i Yoshinken familjen.

Sedan 2004 har Shin-nen-keiko varit en tradition inom Yoshinken. Alla aktiva medlemmar träffas och genomför årets första träning tillsammans.

Efter middagen gick vi tillbaka till Oyama Karate Kai dojo och påbörjade våra personliga presentationer. Vi presenterade en bild för Sensei Marshall och de andra medlemmarna. Utifrån bilden skulle du summera vilken mening Yoshinken har haft under det gångna året.

Det var mycket intressant att lyssna till varje presentation och den uppföljande diskussionen av Sensei Marshall.

Du lär dig alltid genom att lyssna på detaljerna i det Sensei Marshall lyfter fram utifrån sina oerhörda kunskaper och erfarenheter inom både Keiko och livet.

 

Söndag

Vi startade Keiko med en stark Kampai. 

Sensei Marshall pratade sedan om detaljer och på de många sätt som man kan utföra Hachi Dan Gin (Japanska) - Ba Duan Jin (Kinesiska) - Eight Pieces of Brocade - Eight silk movements.

Man tror att den introducerades av General Yeuh Fei under den Södra Sung dynastin (1127-1279 AD) för att förbättra hans soldaters hälsa och fysik under deras långa tid i fält - en enkel men effektiv "kata" som kunde genomföras var som helst och när som helst. Fram tills Shin-nen-keiko 2022, är det den enda "katan" "inom Yoshinken. 

Därefter ställde vi oss i Ritzu-Zen. Sensei Marshall genomförde Bunkai med varje person. Vi fick värdefull information om viktiga detaljer att arbeta med i vår Keiko.

Efter Ritzu-Zen gjorde vi Yuri, Hai, Neri, Tanshu och Sui-shu. Sensei Marshall introducerade sedan nya sätt att testa vår Ritzu-Zen och Tanshu. Vi arbetade tillsammans med flera partners.

Shin-nen-keiko avslutades med en brunch. Att sitta ner och äta och prata tillsammans efter årets första träning skapar en god energi och känsla mellan oss medlemmar.

Det är ett stort privilegium och en stor ära att få vara en medlem i Yoshinken familjen.

Både som medlemmar i Yoshinken och som individer, kommer vi att möta ett nytt år av utmaningar.

När vi möter dessa utmaningar har vi stöd i Yoshinkens princip som kommer från Taikiken, som är individuell och aktivt utvecklar din livsenergi (Ki på japanska eller Qi på kinesiska) i harmoni med naturen och den omgivning som genomströmmar ditt liv.

 

Osu

Rickard Alvevind