Yoshinken
     
   
         
    SHIN-NEN-KEIKO, 14-15 januari 2017    


Yoshinken


Den första träningen (Keiko) på det nya året

 

Esko san hade tagit på sig uppgiften att anordna årets Shin Nen Keiko. Allt var planerat i detalj och blev därför riktigt lyckat.

Tack Esko!

 

Lördag

Kan man inleda bättre än med att äta en god middag (i år på Thai Amarai) med nästan hela Yoshinkengruppen?

Den obligatoriska skrivningen gav oss möjlighet att hitta kunskapsluckor. Det finns alltid något att studera vidare.

Årets presentation av "text och bild" hade genomgående hög kvalitet. I allas bidrag fanns något att ta till sig. Något man kanske inte tänkt på tidigare eller sett på ett annat sätt.

 

 

 

 

 

 

Söndag

Tidigt på söndag morgon var det dags för själva Keiko. Ekotemplet var vackert inramat av Esko med marschaller som fladdrade i mörkret. En speciell Ritsu Zen, i ring med kontakt, gav en känsla av samhörighet och gemensam strävan framåt.

Att följa en röd tråd från Ritsu Zen följt av långsamt knådande Yuri, till Hai och Neri ger grunden för Tanshu. Egentligen inte så svårt att förstå, men kräver mycket träning för att bemästra.

I vapenträningen som följde därpå var fokus på Maai, vilket är nödvändigt för både effektivitet och eliminering av skaderisken. Nu hade mörkret övergått i gassande solsken. Kall sake dracks till varma kanpei rop.

Med rosiga kinder och rufsigt hår samlades vi för avslutning i Fjärilshuset. Det bestämdes att årets tema ska vara individuellt, utifrån tankar och erfarenhet från dagens Keiko. Jag fick en bestämd känsla av att 2017 kommer att bli ett bra Yoshinken år för oss alla. Årets Shin Nen Keiko var positivt laddat och med större engagemang än vanligt.

Tack Sensei Marshall för att du möjliggjorde denna helg för oss, trots dina smärtor.

 

Osu Monika