Yoshinken
     
   
         
    SHIN-NEN-KEIKO, 13 januari 2013    


Yoshinken


Den första träningen (Keiko) på det nya året

 

Lördag

Vi träffades kl 17.00 och började Shin-nen- Keiko med den årliga skriftliga testen av våra kunskaper i Budo och Yoshinken, i år såg den lite annorlunda ut. Vi fick i uppgift att tyda ett antal kalligrafier och frågor där vi skulle beskriva hur vi upplevde delar av Yoshinken och Budo.

Nu så middag, start med en härlig Sushi från Landvetter och en tomatsoppa med gott bröd till, avslutades med lite te kaka och frukt, gott.

Presentationsbidragen med bild och text var väldigt varierande detta år, från målning, haiku till bilder från livet både goda och lite dramatiska till en vetenskapligt bidrag på position och rörelse. Den här aktiviteten är nog Yoshinken ensam om i Budon värld, lite konstigt då de som tränar Budo på hög nivå och med Ki verkligen skulle ha med de värden som finns i både Yin och Yang.

Mycket glädjande fick vi en ny Sensei i Sverige den andra sedan Yoshinkens start. Andre Kronander som började sin Budo träning 1968 fick sitt San Dan. Åke Wall fick Yon Dan. Vi kommer båda att förvalta dessa grader på bästa sätt och visa en god standard i Taikiken för omvärlden.

Det blev som vanligt sent, men vi träffas ju inte så ofta hela Yoshinkenfamiljen och då glömmer vi tid och rum och har väldigt trevligt.

 

 

Söndag

Efter en lätt frukost startade träningen kl 08.00. Temat för årets första träning var passande nog Ritsuzen. Vi tränade i 2 timmar varav första timmen jobbade vi i Ritsuzen därefter Yuri övningar i rörelse parvis.

Alla förundrade över att Sensei Marshall faktiskt kunde hålla sig i skinnet en hel träning då han behöver vara försiktig med sina krämpor.

Avslutning var som sig bör Tanshu, som vanligt med en utmaning, ett smalt halt underlag. Ytterligare en väl genomförd Shin-nen-Keiko

Efter ett par timmars träning samlades vi på ett café i Bollebygd för en härlig brunch, tiden går för fort då man har trevligt med god mat och trevliga vänner.

Vi tackar Sensei Marshall för allt han ger och för hans engagemang så att vi kan träffas och få träning på hög Budonivå. Tack även till Pilar och det är väldigt kul när vi har deltagarnas familjemedlemmar med.

Osu

Åke