Yoshinken
     
   
         
    SHIN-NEN-KEIKO, 9 januari 2010    


Yoshinken


Den första träningen (Keiko) på det nya året

 

Till årets Shin-nen-keiko samlades gamla och nya Yoshinken medlemmar hos Sensei Marshall och Pilar. Under lördagens middag välkomnades dom nya medlemmarna från Östersund, Stockholm och Göteborg till Yoshinken familjen.

Efter middagen visades film från ett väldigt speciellt besök, där flera bujutsu & budo mästare från Japan visade prov på väldigt speciella färdigheter inom respektive område. Det är sällan man får se något sådant. Det var bara att se och njuta.

Kanske inte lika njutbart var det prov som samtliga ombads skriva under kvällen. Man kunde se många rynkade pannor och höra mumlande funderingar när det skrevs på papperen så att pennorna glödde.

Under kvällen fanns det även tid för att gå igenom inlämnde bilder, med varierande motiv, som presenterades av bidragsgivarna. Det var mycket intressant att få ta del av hur man hade funderat kring varje bild och kopplat det till årets tema. 

 

Söndagsmorgonen började med promenad ut till skogs. Efter ett kort stopp, där det gavs tid för lite kontemplation över det gångna året, kom vi fram till målet för årtes keiko. Det visade sig vara en snötäckt sjö där vi hann med uppmjukning, tui shou samt tan shou.

Sedan bar det av hemåt för lite brunch och runda-bords-samtal där respektive medlem berättade vad Yoshinken betyder för dom. Dagen avslutades med lite film från en av Sensei Marshalls asienresa innehållande dom mästare som han träffade under resan. Därefter var det dags att grupperas vid respektive hemtransport för vidare färd hemåt.

 

Tack Sensei Marshall och Pilar.

Det är alltid lika roligt att få komma hem till er och träffa hela Yoshinken familjen.

Esko