Yoshinken
     
   
         
    SHIN-NEN-KEIKO, 12 januari 2009


Yoshinken


Den första träningen (Keiko) på det nya året

 

Det nya året invigdes på traditionellt vis i Honbu Dojo, Rävlanda, den 10–11 januari av nära på samtliga Yoshinkempokas.

Vi ser nu fram emot ett år då ”Dimension, Mening och Flow” får en tydligare innebörd. För att kunna gå framåt måste vi först bekräfta och utvärdera året som gått. Kunskapen om bristerna ligger till grund för utvecklingen. Shin-Nen-Keiko ger oss den inspiration som behövs för att hitta nya infallsvinklar och lösningar på svårigheterna, samt bättre förståelse för vårt tema.

Senseis nya powerpoint-presentation var både imponerande och inspirerande. Vi fick där bekanta oss med några av de storheter inom Budo/Wushu som Sensei tränat för och som betytt särskilt mycket för hans egen utveckling.- Tack Sensei för att du så helhjärtat delar med dig av all din erfarenhet och kunskap. Jag fastnade särskilt för de sex djurliknelser som Master Li lärt ut. Att försöka förstå rörelser utifrån jämförelser med djur verkar lätt att ta till sig. Exempelvis ”Förflytta dig som en kyckling med korta snabba steg” – (något som vi i Stockholmsgruppen annars kallar för Wirtsteg.)

 

Nytt för i år var att vi alla inför gruppen presenterade varsin bild som visade vad Yoshinken betyder för var och en. Mycket intressant.

Rickard från Umeå blev utnämnd till Oku Iri. Sempai Åke och Sempai André mottog varsin gåva av Sensei som tack för deras insatser under det gångna året.
Vi bjöds på en kulinarisk måltid i form av en exotiskt kryddad gryta. Den värmde fint i vinterrusket. Det gjorde också brasan i den öppna spisen. Likaså vetskapen om att våra Taikikenbröder i Holland hade sin Shin-Nen-Keiko samtidigt som vår.

Årets första träning var ”stillsam” som sig bör, med mycket flow. Ja, kanske inte helt stillsam. Passet avslutades med att vi alla gjorde Tanshu på en liten yta med upp till sex ”motståndare” samtidigt. Vi kämpade på liv och död!

Tack för all inspiration Sensei.

Monika