Yoshinken
     
   
         
    SHIN-NEN-KEIKO, januari 2008


Yoshinken

Den första träningen (Keiko) på det nya året

 

Äntligen så inföll den dagen vi väntat på, nämligen årets första gemensamma träning Shin-Nen-Keiko tyvärr utan Sensei Marshall och våra kamrater i Göteborg, så vi fick nöja oss med Sempai Åke vilket inte är fy skam det heller.

Uppslutningen var god, vi var 8 tappra Yoshinkenpokas som vågade utmana blåsten i Hagaparken, men längtan efter att få komma igång med träningen igen var större och starkare än blåsten. Vi började med en liten men stärkande kopp varm saké som Anders Ö hade tagit med sig "Tack Anders", denna inmundigades i skenet av en lykta som Sempai Åke hade med sig för att förhöja stämningen, vilket lyckades det tror jag alla tyckte.

Träningen började med Ritsu Zen i blåsten, jag tror vi alla hade svårt att hitta rätt plats till och börja med, men efter ett tag så gick det bra att hitta Ki känslan, sen fortsatte vi med Yuri, Hai, och Neri, det var skönt att röra sig i Neri och känna värmen i hela kroppen, ganska skön känsla att gå från kyla till värme på en kort stund och glömma bort att blåsten existerade, efter denna sköna start fortsatte vi med parövningar först Sticky Fingers för att få igång känslan innan vi fortsatte med Pushing Hands, sedan blev det dags för Tanshu som gick väldigt bra för samtliga trots att det var halt underlag, vi avslutade första träningspasset med hachi dan yin.

 

Efter en liten paus som vi tillbringade i ett utav koppartälten med att äta lite soppa med kaffe och Sempai Åkes nybakade kladdkaka som dessert, Anders Ö bjöd på kinesiska kakor och choklad fingrar faktiskt, allt smakade bra "Man kan vara Sempai på mycket" detta bevisades idag.

Andra passet tillbringade vi i dojon, Sempai Anders B tog hand om den första delen utav träningen som koncentrerades till Mukai-Te och Sashi-Te och nedtagningsteknik såsom Ude-Osae, allt med utgångspunkt från Yoshinken, vidare så prövade vi på lite Ne Waza eller rättare sagt balansövningar från mattperspektiv, väldigt nyttigt och kul.

Träningen avslutades med Randoriträning under ledning av Sempai Åke som fick oss att köra hårt med mötande tekniker och bannade oss ifall vi backade och allt väldigt styrt för att undvika skador, för detta var ju vår första träning för det nya året, Shin-Nen-Keiko…
Tack för en bra Träning.

Nästa år hoppas jag att vi har blivit fler medlemmar och att Sensei Marshall är med oss.

Anders Bengtsson