Yoshinken
     
   
         
    SHIN-NEN-KEIKO i orkan, 14 januari 2007

Yoshinken
The First training (Keiko) of the new year
 

Grupperna från Stockholm och Göteborg samlades traditionsmässigt i Honbu Dojo, Rävlanda på lördagskvällen. Mycket Budoprat och mycket gott att äta och dricka. André och Åke höll varsina längre fördrag om hur dom upplevt budon under alla år dom tränat och hur dom förhöll sig till Yoshinken nu. Båda två lade stor vikt på att Yoshinken var en Budo art som går utmärkt att träna med lite krämpor och att man mår bra av det, och att det är en väldigt effektiv fighting form d.v.s. bra balans . Efter det fick var och en berätta om sin Budobakgrund och hur dom hittade till Yoshinken vilket var väldigt trevligt att höra på.

Söndag morgon startade med en lättare frukost, träningen inledes med att sensei förklarade meningen bakom Shinden i dojon och vikten av dessa detaljer i korrekt budo träning.

Därefter fortsatte vi med Ritsuzen (1,5 timme) inomhus p.g.a. att Ki blåser iväg och det blåste orkanbyar ute. Orkan är däremot inget som stoppar svenska Yoshinkengruppen. I 2 timmar övade vi med Bokken, detta var första vapenträningen i Yoshinken för de flesta och gav en känsla och förståelse om Iai och Kendo som influerade Sawai Senseis Taikiken.

  Det var hård träning och mkt information om hur vi ska hantera Bokken. ”Skribenten hade svårt att greppa skeden när vi skulle äta lunch p.g.a. sina värkande underarmar”. Träningen avslutades med varsin individuell Tanshu, för att visa sina framsteg och känslor för dimensioner som är så viktigt i ”Master Moving”.

Efter träningen skålade vi i Sake som Sensei hade fått från Esko när han var på Sensei Takagis Taikiken seminarium i oktober. Två nya Oku-Iri har vi fått också. Grattis Markus och Filip. André Kronander och Åke Wall tilldelades Oku-iri, 2 dan och båda såg överraskade ut men otroligt glada förståss. Sopplunchen fixade familjen McDonagh på ett gasolkök då strömmen hade försvunnit. Något som händer i Sverige när det stormar så det var ingen som ojade sig över det.

Stort tack till Sensei Marshall för ytterligare ett trevligt Shi-nen-Keiko, och även ett stort tack till Pilar och Jonathan för eran gästfrihet och glada miner.

Åke Wall 

YOSHINKEN SHIN-NEN KEIKO 2007


 

 

 

GRADERINGAR YOSHINKEN 2007


Sempai André Kronander & Sempai Åke Wall
graderades till Oku-iri Ni-dan.
Marcus Gärde graderades till Oku-iri Sho-dan
Filip Olow graderades till Oku-iri Sho-dan
 


Budo talk !