Seminarium och träningsbilder, Stockholm, 20 maj 2023

Yoshinken
 

Lördag 20 maj

Nästan hela Yoshinkengruppen var närvarande vid denna efterlängtade Keiko med Sensei Marshall.

Det blev en minnesvärd träning i den grönskande Hagaparken. Temat för dagen var intention, vilket genomsyrade allt vi gjorde. Innan träningen började fick var och en redovisa sin plan och målsättning med dagens Ritsu Zen. Alla svar var olika men ledde trots det i samma riktning.

Under Ritsu Zen fick sedan var och en individuell instruktion med både utmaningar och support. Likaså under Yuri. En grundlig genomgång av Hachi Dan Gin, gav oss en delvis ny mening med själva utförandet av katan.

Efter lunchen i Koppartältet fortsatte träningen i OKKs Dojo. Hade vi lärt oss något från Ritsu Zen i förra passet? Ibland behövs det lite tid att smälta information… Yuri och Neri i många varianter, både med och utan partner, följde därpå. Tempot var högt och stämningen hög. Det utgjorde en bra grund för Tanshu som avslutade passet.


 

 

Vi gratulerar Sensei Åke, som nu officiellt från Japan har utnämnts till Kyoshi! Kvällen tillbringades på Thai restaurangen AnMarie. Gott, men lite starkt kanske…

Sensei Marshall, vi är alla väldigt tacksamma för att du åkte upp till Stockholm, trots dina hälsoproblem, och med stor entusiasm guidar oss vidare. Jag hoppas vi ses snart igen!

Domo arigato,

Monika