Seminarium och träningsbilder, Stockholm, 7-8 maj 2022

Yoshinken
 

Lördag 7 maj.

Träningens två första pass var vigda till Ritsu Zen med Sensei Åke. Vädret var lite tjurigt så vi tog skydd i vackra Ekotemplet för att komma undan regnet. Kall blåst gjorde uppgiften svår men vi tog det som en utmaning. Vi avslutade Ritsu Zen med small Yuri för att få ett naturligt avslut.

Passet efter lunch var ett pass där Sensei Monika visade exempel på hur man kan träna om man är sjuk eller skadad. Detta pass innehöll Qigong och Ki tvätt, både liggande sittande och stående. Som avslutning gick Monika igenom de olika funktioner som rörelserna i Hachi Dan Gin innehåller.

Sensei Åke gjorde om schemat då Tanshu passade bättre efter ett hälsopass än Basic träning med Jo. Genomgång av alla detaljer som Tanshu bör innehålla och för att många behöver ha en större spännvidd på tempoväxlingar i sin Tanshu.

Anders hade som vanligt hittat en trevlig restaurang där vi träffades på kvällen med god mat och dryck.


 

Söndag 8 maj.

Sensei Andreas hade ett bra pass om att gå från Yuri till Neri och tillbaka för att träna på grunderna som gick över i ett pass med Sensei Anders där vi fick träna på att sätta applikationer i Sui-shu vilket handlade om att hitta ingångar för tekniker på ett naturligt sätt.

Lunchen åt vi på Fågelboet som blivit lite av en favorit med väldigt god Kina mat.

Efter lunch hade Sensei Esko ett pass där vi gick igenom de olika Kamae som finns i vår svärdsträning. Vi fick också en liten lektion om hur olika stilar använder sig av och tolkar svärdspositionerna enligt deras arter.

Avslutningen blev ett kort pass av Kihon med Jo med Sensei Åke och därefter fick var och en presentera sitt bidrag till årets Yoshinken tolkning av en bild eller text.

Jag tackar alla för er entusiasm under träningshelgen och ni som lagt ner tid på att göra intressanta träningens pass.