Seminarium och träningsbilder, Stockholm, 29-30 september 2018

Yoshinken
 

Träningshelg med nytt och ”gammalt” innehåll.

Sensei Marshall startade helgens träning i Haga med att ge våra Sensei utmaningen att utan att vara förvarnade att ta träningen under förmiddagen. En bra test för att se att man ska vara beredd på det oförutsägbara.

Sensei Monika tog sin an Ritsu Zen och gick igenom de delar man kan testa och hjälpa sina Budo vänner att hitta rätt i balans och energi i Ritsu Zen. Genom att justera, supporta, testa och utmana. Anders ledde oss igenom Yuri och Andreas tog Hai och Neri. Alla gjorde övningar med ensam träning och parövningar.

Åke fick uppgiften att ha par Keiko och fortsatte träningen så att vi fick med Suishu och Tanshu. Alla visade bestämdhet och övningarna var utmärkta vilket var väldigt glädjande att se. Vi kan utan tveka låta var och en av dessa Sensei ta träning både i Yoshinken gruppen men även i andra Dojos.

Efter en som vanligt trevlig lunch flyttade vi in i OKKs Dojo för träning i grunder och att få med applikation, dimension, flow och Imi. Små viktiga ingredienser för att utvecklas inom Yoshinken.

Vapenträning med Bokken och Jo där vi påmindes om att alla övningar i Yoshinken är framåt. I både Sensei Marshalls och Sensei Åkes övningar fanns det en påminnelse att testa Kihon med Bunkai för utmana applikationen och dess funktion.

 

 

Även att testa tekniker till den gräns man behärskar att finna sina begränsningar och för sin utveckling. Vi gick även igenom både delarna i Hachi Dan Gin och användningsområden så som flow, dimension, stretching och det man bestämmer sig för att träna i en Kata.

Dag 2 fick vi något helt nytt att lägga till vår verktygslåda, träning i 3st olika andningstekniker.

I Yoshinken har vi lärt oss att låta andningen följa med vår träning för att inte störa flow. Nu är tiden kommen att lägga till och träna på detta och vi blev nog alla lite konfunderade hur mycket det finns att lära om andning.

Till vår stora glädje har vi fått en ny Sensei i Yoshinken, Andreas Braula har graderats till 3:e Dan.

Som alltid får vi till delar till vår träning som inspirerar och entusiasmerar på dessa seminarier.

 

Åke