Seminarium, Stockholm, 4-5 juni 2016

Yoshinken
 

Ett seminarium med Sensei Marshall med träning i grundtekniken som aldrig blir tjatigt då den kopplas ihop med avancerad träning och vapenträning. Att bitar fortfarande faller på plats och förståelse för alla tränande på alla nivåer går framåt.

Detta är nog en form man önskar för all Budo träning men där det krävs väldigt mycket av den tränande Sensei för att få förståelse och sy ihop tekniker med ”mind” och kroppens rörelser.

Trevlig att Sensei Filip Orlow var med oss i Stockholm under denna helg. Vi har alltid ett bra utbyte och tycker det är kul när Göteborg finns närvarande.

Monica Ritzler graderades till Sensei 3 Dan i Yoshinken efter många år lojalt tränade och med en stor förståelse för Yoshinken och Budo. Monika är graderad shodan i 2 klassiska former Goju-Ryu och Jujutsu och tidigare europamästare i Jujutsu. Allt detta gör Monica till en Budo Sensei.

 

Vapenträningen som tränas i fri form sätter stor press på oss som tränar då fokus måste ligga på en extremt hög nivå i par träning. Ingen får slappna av en sekund under denna träning då den är i hög fart mot levande oskyddade mål.

På Lördagskvällen bjöds det på Grillfest hemma hos familjen Wall med inbjudna familjer. Åkes fru Berit hade förberett allt så det var bara att tända grillen när vi tränat klart.

Till min glädje kunde alla vara med, det är en del av Yoshinken att träffas, ha trevligt och äta en bit tillsammans.

 

Tack alla för en givande helg

Åke