Yoshinken möter Kyokushinkai, 23 februari 2013

Yoshinken
 

Yoshinken Stockholm och Sensei Marshall bjöd in Oyama Karate Kai till ett för Taikiken historiskt möte. Vi vet inte att Taikiken tidigare tränat tillsammans med någon annan Budoart med Randori som huvudtema.

Oyama Karate Kai är Sensei Marshalls gamla Karateklubb och en av de äldsta i Sverige. Sensei Marshalls elev Sensei Lars Sjöberg tog över för mer än 20 år sedan och har behållit Dojo-fighting där alla tekniker är tillåtna och som är den fighting som Sensei Marshall tog med sig från Honbu Dojo och Sosai Oyama för över 45 år sedan.

Vi fick se duktiga fighters i OKK visa tävlingsfighting, Dojo-fighting och Randori OKK. Sensei Lars Sjöberg visade oss tävlingsfighting med 2 st tävlingserfarna Karatekas .

Sensei Lasse visade själv Dojo-fighting, avslutningsvis fick vi se OKKs Randori Kumite med några talangfulla juniorer och 2 st mer erfarna Karatekas.

Yoshinken visade stilla stående Suishu (pushing hands), Suishu i rörelse och randori. Sensei Marshall gick in och visade tillsammans med Sensei Åke några av grunderna i hur Yoshinken kenpokas fightas.

 

 

 

Efter de fina uppvisningarna möttes Yoshinken och Kyokushinkai i en lätt randori som visade sig fungera alldeles utmärkt. Prestigelöst och tekniskt. Detta gladde gamla Senseis och (Sensei Lasse :) ) och var mycket lärorikt för alla.

Efter avslutad Randori bjöd Yoshinken på te som är en tradition, där man tar sig tid att prata budo och där alla fick tid att ställa frågor.

Yoshinken uppmuntrar sina medlemmar att ha ett öppet sinne för andra Budoarter och att gå ut och söka kunskap för en bred Budo förståelse. Förhoppningsvis så inspirerar och entusiasmerar detta möte våra duktiga Budokas i OKK och Yoshinken.

Tack till Oyama Karate Kai Dojo och Sensei Lars Sjöbergs, vi hoppas att är början på något mycket speciellt inom Budo.

/Åke