Yoshinken
     
   
         
    Seminarium i Stockholm, 21-22 Maj 2005

Yoshinken
 

Fågelsång och häggdoft mötte oss på morgonen vid entrén till vår natursköna dojo - Hagaparken. Alla verkade på bra humör och var förväntansfulla inför träningen.

Ingen visste vad Sensei skulle bjuda oss på den här gången. Våra scheman var ofyllda. Vi fick istället själva skriva ned våra reflektioner efter varje enskilt pass. Något vi senare kan falla tillbaka på i vår ordinarie träning.

För min del fick både Yuri och Neri många nya dimensioner, dels med nya tekniker och tempoväxlingar, men framför allt tillämpning av teknikerna genom parträning. Det gav en ökad förståelse. I "te & kak" pauserna passade Sensei på att ge oss ökad kännedom om vad träningen, framför allt Ritzuzen går ut på. Hur kommer vi åt energin och hur ska vi använda den. (Tänk att en tepåse räckte till hela gruppen.)
 

En något decimerad grupp gick på lördagskvällen till vår "vanliga" Thai-restaurang. Esko och Sinan visa av erfarenhet, valde rätter med lägre styrka än sist.

Åke fick däremot kyla ned sig med en glass av modell större. Höjdpunkten i matväg var nog ändå söndagens räksmörgås som Sensei bjöd oss på med hjälp av Anders B.

Nu på kvällen några timmar efter det att vi skilts åt känns huvudet fullt av ny kunskap och kroppen väl genomknådad som efter en grundlig massage. Den positiva energin flödar…

Tack Sensei
Monika Ritzler