Yoshinken
     
   
         
    Seminarium i Göteborg, 15-16 maj 2004

Yoshinken
 

Yoshinkensektionerna från Stockholm och Göteborg blev inbjudna att träna under två dagar i den vackra naturen i utanför Göteborg med Kyoshi Marshall McDonagh och Sensei Hans Bakker från Shin-Bu-Ken Holland.

Lördagen träningen börjad i Banzais Dojo, som vanligt kände vi oss varmt välkomna av Sensei Dan som står bakom sin bardisk och snackar göteborgska så vi 08:or har lite svårt att hänga med.

Första träningspasset innehöll som vanligt några nya övningar som bygger på det vi tidigare lärt oss och det faller naturligt på plats oavsett om man tidigare tränat Kyokushin, Judo eller Tai-chi. Efter träningspasset blev vi bjudna på en mycket god lunch hemma hos Kyoshi Marshall.

Eftermiddagspasset var regntungt i skogen utanför Rävlanda. Sensei Hans Bakker gick igenom olika övningar för att får in mjukhet i tekniker och att använda kraft på rätt sätt och inte slösa med den.

Efter en timme fick vi söka skydd i skogen för en störtskur. Träningen var på väg att avbrytas p.g.a. vädret då Kyoshi Marshall plötsligt stannar mitt inne i den djupa granskogen. Det var absolut stilla här, det rök om mossbeväxta stenar där solen kom åt efter regnet.

Det som fattades nu var ett av Frödings troll. När naturen är så här stor är man själv varlig, jag hörde hur de andra talade med lågmälda röster för att inte störa.

 

I två timmar vapentränade vi med Kyoshi Marshall och Sensei Bakker. Detta är ett träningspass jag kommer att minnas länge, jag tror att det även gäller för resten av gruppen. Jag tycker detta på ett bra sätt understryker Kyoshi McDonaghs ord om att välja träningsplats med omsorg.

Efter en god middag hemma hos Kyoshi med familj och mycket budoprat försökte några titta på Eurovisionsfinalen i schlager, alla somnade innan 1:an var korad.

Söndag morgon var en perfekt svensk sommardag med ett tretimmarspass i Hindås. Alla på ett strålande humör och fortsatt träning med Kyoshi och Sensei. Jag har själv träffat Sensei Bakker i Holland och haft glädjen att få träna med honom, då slogs jag av vilken fantastisk balans han hade.

Under dessa två träningsdagar hörde jag mina kamrater prata om just detta, och i mitt lilla tacktal till Kyoshi och Sensei efter seminariets slut nämnde jag till Sensei Bakker att han får nog finna sig i att bli ihågkommen som” The Sensei in balance”.

Stort tack till Kyoshi Marshall McDonagh för detta enastående seminarium. Det kan inte bli bättre.

Osu

Åke Wall och Svenska Yoshinkengruppen