Yoshinken
     
   
         
   

Besök av Kyoshi Jan Kallenbach, Banzai, 26-27 december 2003


Yoshinken
 

10 st medlemmar från OKK var på besök hos Banzai och Kyoshi Jan Kallenbachs tränigspass den 27 dec.
Åke Wall, Victor Berg, Familjen Nordbäck ( Peter, Mae och Kevin) Örjan Johansson Esko Karjalainen, Ander Bengtsson, Simon Galle.

Vi kom ner till Göteborg på fredagskvällen och blev som vanligt när vi kommer till Sensei Dan Larsson myket väl omhändertagna. Vi tillbringade kvällen och halva natten med att dricka te, prata gamla minnen och se på kampsportsfilmer som Sensei Anders Bengtsson haft med sig och även de filmer som spelats in av Sempai Magnus från Banzai.

Efter en god frukost anlände både Göteborg folket och även Kyoshi Kallenbach och Kyoshi McDonagh. Vi var sammanlagt c:a 20 personer.

Träningen för Kyoshi Kallenbach startade med en PowerPoint presentation och en allmän Budogenomgång. Fantastiskt att kunna samla så många olika stilar (Kyokushin, Ju-jutsu, Aikido, Tai-chi) av Budo och ha en gemensam presentation där alla känner igen sig och kan tillgodogöra sig delar av den enorma kunskap i Budo Kyoshi Kallenbach besitter. Efterföljande praktiska pass följde i samma mönster med en klar inriktning på Taikiken men ändå allmänt hållen.

När det var dags för lunch dukade Kyoshi Marshall McDonagh upp en mkt god måltid bestående av en miso soppa och sushi. Under lunchmåltiden passade vi på att gratulera Kyoshi Marshall då han två dagar tidigare firade en stor bemärkelsedag.


 

Följande stod i kö för att gratulera Oyama Karate Kai present var en etsning med Sensei stående i Hagaparken i Ritsuzen flankerad av Kyokushin Kai kalligrafin och Yoshinken kalligrafin. Med hjärtliga gratulationer på bemärkelsedagen, men också som ett tack för det Kyoshi McDonagh har gjort för Oyama Karate Kai och Svensk Budo under 35 år.

Från Stockholms Yoshinkensektion fick Kyoshi en bokken tillverkad av en av dom ekar som kung Gustav Wasa planterade för säkra byggmaterial till Svenska flottan år 1550-1560 ( vi har frågat trädgårdsmästaren om lov). Eken står på den plats Yoshinkensektion tränar året runt i Hagaparken. Från Yoshinkensektion i Göteborg fick Kyuoshi McDonagh handdukar.

Från Banzai fick Kyoshi två vackra ljusstakar föreställande en trana och en skölpadda som enligt österlänsk sägen representerar ett långt liv.

Från Svenska Kyokushin Kai, representerat av ordförande Sensei Micke Andersson, fick Kyoshi McDonagh en kristallskål med inskription som tack för att han var med och starta Kyokushin Kai i Sverige och under lång tid varit drivande i att byggt upp organisationen till vad den är idag.

Efter alla hyllningar fick vi ett träningspass till och en frågestund där vi fick inblick i många olika kampkonster, Kyoshi Kallenbach har svar på alla frågor oavsett vilken stil det gäller.

Vi är alla otroligt glada över att fått vara med på ett träningspass med två av världens stora inom Budo och under fantastiskt trevliga former. Avspänt men med en stor respekt för Budon.

Åke Wall