Yoshinken
     
   
         
    2:a Internationella Taikiken Gasshuku i Lygnared, augusti 2007

Yoshinken
 

Det var med stor glädje arrangörerna tog emot årets deltagare i Gashukun. Många gamla vänner från Holland och Frankrike och till lika stor glädje nya ansikten från alla länder. Familjekänslan är fantastiskt stark i denna organisation, alla är positiva och som arrangör är det bara roligt och trevligt att hjälpa till med detta.

Även i år fortsatte jobbet med Europeiska Taikiken Federationen där en Europeisk logga röstades fram.
Som förra året var det fyra av fem europeiska elever som har tränat för Sawai Sensei närvarande.


Träningen hölls utomhus även i år med den stora skillnaden att västar Götaland som haft en väldigt blöt sommar visade sitt bästa augusti väder.
Alla tränare från förra året var på plats vilket var väldigt kul.

Det syntes att deltagarna tyckte att det var kul att träffa Lygnareds Campings ägare Staffan och Carina i år igen. Vi har ett väldigt gott samarbete med Staffan och Carina.


Dagarna började med en fri träning innan frukost och med skiftningar i vädret fick alla uppleva dimma, enombrytande sol, blåst och krabb sjö. Naturen hjälper verkligen till att skapa en härlig atmosfär som jag tror extra blir för dem som vanligtvis tränar inomhus.
Den fysiska träningen var fighting basera i år.

Alla Sensei hade teknik och fighting på programmet utom Sensei Marshall som i sista passet och även på Söndagskvällen påpekade vikten av grunderna i Taikiken.

Vi fick flera intressanta föreläsningar på kvällstid. Rob Conradi, Jack vd Wal, och Sandy Spil från Amsterdam Idrottsakademien och Shin shinbuken, Frank Heckman föreläste om deras arbete på Amsterdams Budoakademi.

  

Frank som varit mental coach till holländska OS laget berättade om sitt arbete med att förbereda atleterna inför och på vad som kommer efter en livsdröm (OS guld). Sensei Kallenbach visade mycket intressanta filmer och talade även om allmän budokunskap.

Vi fick även höra en kort men väldigt gripande berättelse av Hans Everts om hans träning i U-länder där han jobbat för Läkare utan gränser och WHO, hur han med hjälp av Taikiken hanterat stress som han upplevt i krigshärjade länder.

Så sett stort tack till alla Sensei för en väldigt inspirerande och rolig träning. Det var några saker som gladde mig väldigt mkt. Något som är otroligt inspirerande är att alla Sensei, oavsett ålder är med och tränar och även fightas. Vad jag upplevt inom annan Budoträning så är detta unikt. För mig är dessa Sensei riktiga Budokas.

Jag blev väldigt glad under Jack vd Wals föreläsning då han talade om vad som var av vikt i träningen och där nämnde han att det ska var roligt att träna. En ibland bortglömd ingrediens i Budo.

Så ett stort tack till

Sensei Jan Kallenbach. Nederländerna
Sensei Marshall McDonagh Sverige
Sensei Jean-Luc Lesueur Frankrike
Sensei Jacques Legree Frankrike
Sensei Bert De Waart Nederländerna
Sensei Wiert Postema Nederländerna
Sensei Hans Bakker Nederländerna


Och naturligtvis alla deltagare från alla länder och ni som hjälpte till att göra Även detta Gashuku till en mycket uppskattat läger.

 


Mr President Europe Sensei Kallenbach
Board meeting Taikiken European Federation 2007
Everybody has to pay
Everybody has to pay someday
Hans and Pascal in combat
Sensei Jeanluc Lessueur
Sensei Wiert

 


Sensei Jaques Legree
Sensei Jaques in action
Sensei Bert de Waart and Sensei Wiert Postema

 


 


Sensei Marshall
In perfekt balance
Sensei Marshall McDonagh
Training by the sea
Sjöutsikt
Victor och Vidar
Staffan
Swedish team and Hans Sensei
2nd International Taikiken Gashuku August 2007
The Beach

 

 Taki Senseis