Shinto Muso-ryu Jodo Sommarläger 2014

Yoshinken
 

Vi frågade från Yoshinken Stockholm om möjligheten att besöka och titta på träningen under Shinto Muso-ryu Jodos sommarläger på Bosön och blev inbjudna av Sensei Michael Söderkvist att komma och se på en Embu med deltagare från hela Europa.

Det var roligt att jag, Monica Ritzler och Esko Karialainen fick möjlighet att se Sensei Pascal Krieger i Embu, En Budosensei som uppskattas väldigt mkt av oss i Yoshinken.

Jo ingår i den Ko-Budo vi tränar i Yoshinken och Sensei Krieger och Sensei Marshall tränade Jo tillsammans för Sensei Donn Draeger under 1970-talet.

Jag fick tillfälle i höstas i Holland att träffa och träna med denna fantastiska Budo Sensei i en grupp tillsammans med Sensei Jacques Legree och Sensei Fred Quant på Shinbukens 40 årsfirande.

 

 

Alla kastar sig in i träning av andra arter, hängivet, nyfiket och med glädje. I detta fall ett pass i Kyokushinkai som leddes av Sensei Michael Söderkvist.

Det var väldigt roligt att se på Embu och se riktigt bra Kihon tekniker från flera deltagare. Lägret samlade över 100 deltagare och det är alltid glädjande att se livskraftiga Budoarter med duktiga utövare som i Shinto Muso-ryu Jodo.

Finns livskraften finns där också duktiga och hängivna ledare.

Yoshinken tackar Shinto Muso-ryu Jodo för uppvisningen.

Domo arigato

Åke