Yoshinken
     
   
         
   

3:e Internationalla Taikiken Gasshuku i Lygnared, 19 augusti 2008

Yoshinken

 

 

Ett mycket lyckat läger som började full storm. Administration -tältet blåste bort och sönder medan Sensei Kallenbach och Åke hängde som vikter i mattältet för att inte det också skulle rymma sin väg. Åke utan markkontakt i någon minut innan han blev räddad av en lite tyngre Sensei Kallenbach.

Alla på plats och under torsdagen och alltid lika kul att se både kända och okända ansikten. I år räckte stugorna till (nästan) alla och vi välkomnades av Staffan och Carina.
Under torsdagskvällen möttes alla tränare från Europa för att gå igen träningsrutiner för gashukut och det blev faktiskt ett nytt koncept.

Vi delades upp i mindre grupper som uppskattades mkt av de tränande. Vi fick en mkt närmare kontakt med våra Senseis och hade möjlighen att ställa frågor. Saknades som instruktörer i år gjorde dock Sensei Jean Luc, sensei Bakker och Sensei Jacques som bestämde sig för att bara träna i år.

I år var träningen mer inställd på stillhet. Mycket detaljer på svår teknik som uppskattades. På lördagskväll var det årliga mötet för European Taikiken organisation och därefter några korta föredrag av Åke som berättade hur han förändrat sin Budo träning över 35 års tid.


 

Marco xxxx och Richard berättade hur han använder principerna från Takiken för att hjälpa barn med som har gått igenom svåra trauman.

Träningen som Sensei marshall hade med den Franska gruppen kommer de inte att glömma, diverse vapen som vadderats för träning att blockera och detta ute i vattnet, dagen efter styrde han ut hela gruppen 44 personer i vattnet, riktigt kul att se hur olika tekniker kan fungerar i andra element D.V.S. en del inte alls ..:-).

Avslutningen var lika tråkig som vanligt. Att se alla härliga Budokas åka hem och veta att det tar ett år innan vi ses igen.

Åke Wall

 

 

 

  


Andreas and Åke
Early Morning
Gashuku evening

 


Monika and Henrik
Perfekt Taiki weather
Sensei Jan teaching
Sensei Jaques teaching Åke

Sensei Kallenbach and MarkoTraining in the sea
Sensei Marshall, Sensei Jaques and Varta 


Sensei Marshall
Tsui Shu
Sensei Wiert and Patrik
Sensei Wiert Teaching
Small game (winner France)
The group in harmony.
The group in the tent that never was used

The Taiki Camp
The Taikiken group 2008
The Taikiken Senseis at Gashuku 2008